Οδηγός Bartender

10 Κανόνες του μπάρμαν

Να είστε πάντα ευγενικός, να χαιρετάτε πάντα τους πελάτες με ευγένεια και χαμόγελο.

Ένας καλός μπάρμαν κρατάει το στόμα του κλειστό, δεν προσφέρει συμβουλές. Και δεν λέει τίποτε που αφορά τον εαυτό του.

Πίσω από το μπαρ, για άλλους είστε μια ψευδαίσθηση, μια φαντασίωση, ένας υπηρέτης τους και πολλά άλλα. Επιλέξτε ποια πλευρά θα παρουσιάζετε σε κάθε στιγμή.

Κάντε τα πάντα για να έχετε τους πελάτες σας ικανοποιημένους και χαρούμενους, μέσα στα όρια που σας έχουν δοθεί.

Δεν είναι το δικό σας πάρτι. Δεν πίνετε το ποτό σας εσείς σε ένα μπαρ. Δεν είναι το δικό σας μπαρ, δουλεύετε.

Είστε σε μια σκηνή και πολλοί άνθρωποι σας παρακολουθούν. Ενεργήσει αναλόγως. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, να βρείτε άλλη δουλειά.

Μάθετε πώς γίνονται όσα περισσότερα κοκτέιλ μπορείτε. Κάντε πρακτική και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες, αυτές κάνουν την διαφορά.

Ελέγχετε πάντα το περιβάλλον σας. Είναι το A / C πολύ δυνατά και έχει κρύο ή ζέστη; Είναι η μουσική πολύ δυνατά; Είναι άνετα οι πελάτες σας;

Κρατάτε πάντα καθαρό το μπαρ. Τα μπουκάλια να είναι πάντα με την ετικέτα μπροστά.

Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας, τα μαλλιά, ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας. Πλένετε πάντα τα χέρια σας. Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής.

Εξοπλισμός Μπαρ

Ανοιχτήρι
Χρησιμεύει για το άνοιγμα κονσερβών φρούτων και σιρόπια.

Τιρμπουσόν
Για το άνοιγμα κρασιού και σαμπάνιας.

Πανιά καθαρισμού
Για το σκούπισμα της επιφάνειας του μπαρ και του εξοπλισμού. Θα πρέπει να είναι υγρό και όχι βρεγμένο.

Επιφάνεια κοπής
Για το κόψιμο φρούτων, λαχανικών.

Πετσέτες
Πρέπει να είναι 100% βαμβακερές και έχουν ραμμένα άκρα για μεγαλύτερη αντοχή. Χρησιμοποιούνται κρατήσει το μπαρ καθαρό. Tip: Κάντε καλή χρήση του χρόνου, όπου δεν έχετε κόσμο στο μπαρ καθαρίσετε μπουκάλια και σκουπίστε τις επιφάνειες.

Ανοιχτήρι μπουκαλιών
Για το άνοιγμα μπουκαλιών με βιδωτό καπάκι.

Σφραγίδες (τάπες) για τα ανοιχτά μπουκάλια
Για τη διατήρηση των λικέρ αλλά και άλλων περιεχόμενων σε μπουκάλια.

Σέικερ ( Shaker )
Απαραίτητο για την ανάμειξη των συστατικών κοκτέιλ, ανάμεικτων ποτών και για σφηνάκια.

Μπλέντερ
Πολλά κοκτέιλ απαιτούν την χρήση μπλέντερ για να αναμιχτούν τα συστατικά τους. Χρήσιμο για τα ποτά με κομμάτια φρούτων ή παγωτό.

Τρίφτης
Για να τρίβουμε τα μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο και πολλά άλλα.

Κάδος πάγου
Για την συντήριση του πάγου.

Λαβίδα πάγου και μεζούρες
Χρησιμοποιείτε για να προσθέτετε πάγο στα ποτά και να συμπληρώνετε την σωστή ποσότητα ποτού.

Αποχυμωτής
Σε αρκετά κοκτέιλ θέλουμε φυσικό χυμό φρούτων.

Κουτάλι του μπαρ
Ένα κουτάλι του μπαρ με μια μακριά λαβή θα σας επιτρέψει να αναμειγνύετε και να μετράτε τα συστατικά, καθώς και τις γαρνιτούρες.

Κοφτερό μαχαίρι
Για την κοπή φρούτων και λαχανικών.

Σουρωτήρι
Σας βοηθάει στην αφαίρεση πάγου και στην απόσταξη καθαρού χυμού από τον πολτό των φρούτων.

Οι Μετρήσεις στο μπαρ

 

Παρακάτω παραθέτουμε τις ισοδυναμίες ανάμεσα στις μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός κοκτέιλ. Παγκόσμιος οι περισσότερες μετρήσεις για κοκτέιλ είναι με την μεζούρα, ορισμένες φορές όμως υπάρχουν συνταγές κοκτέιλ όπου μετριούνται με "μέρη" για  παράδειγμα όπως 2 μέρη ουίσκι και 1/2 μέρος βότκα.

Οι Βασικές Μετρήσεις Είναι :

1 Πρέζα = 4 έως 5 Σταγόνες

1 Κουταλάκια του γλυκού = 1/5 Της Μεζούρας

3 Κουταλάκια του γλυκού = 1 κουταλιά της σούπας

1 Κουταλιά της σούπας = 1/2 Μεζούρα

1 Φλιτζάνι = 8 Μεζούρες

Μισό Φρέσκο Λάιμ = 1/2 Μεζούρα

Μισό Φρέσκο Λεμόνι = 1/2 έως 3/4 της Μεζούρας

Μία Δόση : Η μέτρηση αυτή χρησιμοποιείται συχνά για μικρή ποσότητα υγρών

συστατικών, για παράδειγμα μία δόση ταμπάσκο ( δύο έως τρείς σταγόνες )