Οι Μετρήσεις στο μπαρ

 

Παρακάτω παραθέτουμε τις ισοδυναμίες ανάμεσα στις μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός κοκτέιλ. Παγκόσμιος οι περισσότερες μετρήσεις για κοκτέιλ είναι με την μεζούρα, ορισμένες φορές όμως υπάρχουν συνταγές κοκτέιλ όπου μετριούνται με "μέρη" για  παράδειγμα όπως 2 μέρη ουίσκι και 1/2 μέρος βότκα.

Οι Βασικές Μετρήσεις Είναι :

1 Πρέζα = 4 έως 5 Σταγόνες

1 Κουταλάκια του γλυκού = 1/5 Της Μεζούρας

3 Κουταλάκια του γλυκού = 1 κουταλιά της σούπας

1 Κουταλιά της σούπας = 1/2 Μεζούρα

1 Φλιτζάνι = 8 Μεζούρες

Μισό Φρέσκο Λάιμ = 1/2 Μεζούρα

Μισό Φρέσκο Λεμόνι = 1/2 έως 3/4 της Μεζούρας

Μία Δόση : Η μέτρηση αυτή χρησιμοποιείται συχνά για μικρή ποσότητα υγρών

συστατικών, για παράδειγμα μία δόση ταμπάσκο ( δύο έως τρείς σταγόνες )